Hrvatska PALJENJE KOROVA

13 požara u Šibensko-kninskoj županiji

Na području Šibensko kninske županije zabilježana su jučer tri veća i 10 manjih požara, izvijestila je danas Policijska uprava šibensko-kninska.

Oko 12,15 sati izbio je požar na minski sumnjivom prostoru između Žitnića i Sedramića, koji je jutros u 7 sati ugašen. U požaru je izgorjelo 75 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovali protupožarni zrakoplov kanader, protupožarni zrakoplov air tractor, te pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Drniš, dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Drniš i državne interventne postrojbe (DIP) Šibenik.

Oko 15,20 sati izbio je požar na području Vodica, na predjelu „Starivlazi“, koji je oko 18.45 sati ugašen. Izgorjelo je 12 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju su sudjelovali protupožarni zrakoplov kanader, protupožarni zrakoplov air tractor te pripadnici JVP Šibenik, DVD Vodice, Tisno, Zablaće, Pirovac, Brodarica i Zaton.

Oko 17,50 sati u Žagroviću izbio je požar na otvorenom prostoru uz željezničku prugu, koji je pod nadzorom vatrogasaca.

Osim navedenih jučer je na području PU šibensko-kninske zabilježeno i 10 požara bez materijalne štete, od kojih pet na području Šibenika, tri na području Drniša i dva na području Vodica. Na mjestu požara danas tijekom dana će biti obavljeni očevidi, navodi PU šibensko-kninska.

Šibensko-kninska policija ističe i kako je obavljenim očevidom na mjestu požara u Biskupiji, od 7. ožujka, utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen, o čemu će biti izviješćeno Općinsko državno odvjetništvo u Kninu.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) zabilježila je jučer i požare u Istarskoj, Dubrovačko-neretvanska županija i Krapinsko-zagorskojh županiji.

U požaru kod ceste Vodnjan - Barban, oko 5 kilometara od mjesta Glavani, izgorjelo je oko 4 hektara suhe trave i niskog raslinja. Požar je ugašen u 17,20 sati, a gasili su ga pripadnici JVP Pula.

Kod mjesta Komaji, na području Konavala, izbio je požar niskog raslinja i mješovite šume. Opožarena je površina od oko 4 hektara. Požar je ugašen u 19,40 sati, a gasili su ga pripadnici JVP Konavle.

Požaru na otvorenom prostoru izbio je sinoć i u mjestu Konjšćina. Izgorjelo je 14 hektara trave i niskog raslinja, a u gašenju požara sudjelovao je DVD Konjšćina. Požar je ugašen u 20,35 sati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još