LOGIKA VLADIMIRA ŠEKSA

Kosor ne može doći u Sabor bez odluke vladajućih!

09.03.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon što su cijeli prošli tjedan tražili da se premijerka Jadranka Kosor pojavi u Saboru i objasni izjave svog glasnogovornika da oporba stoji iz nasilja na prosvjedima, opozicija je njezin dolazak zatražila i jutros, unatoč tome što je premijerka za sutra sazvala sastanak u Banskim dvorima

SDP-ov predsjednik Zoran Milanović i pred zastupnicima je kazao da se premijerkinom pozivu za sastanak neće odazvati dok se ona ne pojavi u Saboru. Ponovno je ustvrdio da Kosor mora doći u Sabor i objasniti izjave svog glasnogovornika te reći kada će biti izbori. Upozorio je i na mogućnost da se ne ispune sva mjerila za završetak pregovora do šestog mjeseca.

'To si možemo ovdje otvoreno reći. Tu nema nikakvih tajni. Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve koliko možemo, a možemo manje od bilo koje i najlošije Vlade, da se poglavlje 23 zatvori i da što prije premijerka kaže kada će biti izbori', rekao je Milanović

Slično mišljenje dijeli i HNS-ova Vesna Pusić koja je kazala da je 'prvi dan zasjedanja parlamenta nakon demonstracija Kosor trebala biti u Saboru i tražiti predsjednika Sabora da se obrati zastupnicima i objasni što se događa'.

Tenzije je opet podignuo HDSSB-ov Dinko Burić koji se prisjetio da je danas post poručivši da bi mnogi iz Vlade trebali postiti u Remetincu.

'Ja sam čuo za novu mjernu jedinicu. Naime, HDZ je kao međunarodna jedinica za organizirani kriminal i korupciju', zaključio je Burić.

Da premijerka Kosor ne može doći u Sabora bez odluke Sabora, odnosno ako tako ne odluči vladajuća većina, ustvrdio je HDZ-ov Vladimir Šeks. Oporbi je poručio da se pitanje izbora rješava na zakonski način, a ne ultimativnim pritiskom.