Hrvatska BUNA SE ŠIRI

Seljaci nastavljaju prosvjede

Punu potporu seljacima Požeštine, koji su od jučer s traktorima kod Ferovca uz državnu cestu Požega-Našice prosvjedujući zbog teškog stanja u poljoprivredi, danas su na raskrižju nedaleko od Ferovca na zajedničkoj konferenciji za novinare dali Zvonko Pipić, predsjednik koordinacije seljačkih udruga Virovitičko-podravske županije i Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka, koji su ujedno najavili prosvjede i blokade prometnica u svojim županijama.

'Došli smo dati potporu i pokazati da smo jedinstveni i da ćemo to ostati do ispunjenja naših zahtijeva. U Vinkovcima, Vukovarsko-srijemskoj županija prosvjedi su sutra od 17 sati', rekao je Pokrovac najavljujući kako će se večeras održati i izvanredna sjednica sindikata na kojoj će zatražiti, kako je rekao, da 'Vlada što prije raspiše prijevremene izbore'.

Pipić je naveo kako su jučer prijavili prosvjede i da u četvrtak oko 11 sati kreću s prosvjedima na osam točaka u Virovitičko-podravskoj županiji, a očekuju izlazak poljoprivrednika sa 500-ak traktora.

Predsjednik koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije Dragutin Dukić kazao je da kako se nastavlja prosvjed nezdovoljnih poljoprivrednika kod Ferovca na raskrižju cesta prema Požegi, Našicama i Slavonskom Brodu.

Seljaci prosvjeduju i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gdje su na državnoj cesti u Rogoži pokraj Garešnice izašli sa trinaest traktora.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još