PISMO JEDNE DJEVOJČICE

'Molim vas, nemojte se tući i ubijati'

07.11.2008 u 16:59

Bionic
Reading

Potaknuta eskalacijom nasilja u društvu, desetogodišnja djevojčica Leda Lulić napisala je osvrt u kojem poziva djecu i odrasle da se ne sukobljavaju, već da se klone onih koji im se ne sviđaju

Danas sam rekla mami i tati: Čujte, ja već tri mjeseca gledam 'Dnevnik' i tamo se stalno pojavljuju nekakva ubojstva. Na primjer, ubojstva raznih ljudi, političara, novinara, ali i DJECE.

DJECA su ubila jednog dečka koji je malo stariji od mene (a ja idem u četvrti razred osnovne škole) zato što su vidjela kako neki kriminalci ispucaju dva ili tri metka iz pištolja i (zip,zip) upucaju nekog nasmrt, u glavu.

Neki su dečki ubili nekog malo mlađeg dečka od sebe i kad su ih pitali ZAŠTO SU GA UBILI, oni su rekli - iz dosade. To me toliko naljutilo da sam odlučila napisati ovaj tekst.

Zato vas molim (i djecu i odrasle), nemojte se tući, sukobljavati i dovoditi u neprilike. S vremenom će vam se to vratiti i nešto će vam se loše dogoditi. Zato se radije nemojte svađati. Ako vam se nešto kod nekog čovjeka ne sviđa, držite se dalje od njega, nemojte se sukobljavati i svađati nego se jednostavno ne družite s njim. Nadam se da ćete poslušati moj savjet, jer to je za dobrobit svih nas.