KOALICIJSKI PARTNER PUPOVAC

'Vlada i oporba moraju pričati o prosvjedima'

08.03.2011 u 18:01

Bionic
Reading

'Dvije su ključne stvari o kojima želimo razgovarati s predsjednikom Republike na konzultacijama – jedna je završetak pregovora s EU-om u lipnju, a druga određivanje okvirnog vremenskog roka za održavanje izbora', izjavio je u utorak saborski zastupnik i dopredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac

U izjavi za tportal Pupovac je potvrdio da će se predstavnici njegove stranke odazvati pozivu predsjednika Josipovića na konzultacije s predstavnicima parlamentarnih stranaka te ponovio stav koji je prije nekoliko dana iznio u Vukovaru - da je

nužno da o bitnim pitanjima za aktualni trenutak Hrvatske počnu razgovarati i Vlada i opozicija.

'Samo se razgovorom, a potom i dogovorom između Vlade i opozicije o dvije ključne stvari – EU-u i izborima, o kojima ćemo razgovarati i s predsjednikom - može zaustaviti dodatno pogrošanje stanja u državi', rekao je Pupovac.

Komentirao je i moguće neodazivanje svojeg koalicijskog partnera u vlasti – HDZ-a na konzultacije s predsjednikom Republike, rekavši da je uvjeren da će se o tome još razgovarati na relaciji predsjednik Josipović – premijerka Kosor.

'SDSS svakako ide na konzultacije, ali i želi pridonijeti tome da se razgovori i s predsjednikom i premijerkom predstavnika svih stranaka održe. Ukoliko budu održani samo jedni razgovori, a ne budu drugi, to neće donijeti potreban rezultat', zaključio je Pupovac.

Prije nekoliko dana u Vukovaru Milorad Pupovac je, komentirajući antivladine prosvjede, rekao da je nužno o tome povesti razgovore između Vlade i opozicije.

'Vlada i opozicija moraju, u interesu države, prepoznati razmjere nezadovoljstva. Ako nisu u stanju pronaći odgovor, nezadovoljstvo će se sručiti na glavu jednima i drugima. Zato predlažemo Vladi i opoziciji da sjednu što prije te definiraju i vremenski okvir u kojem će se održati parlamentarni izbori. Ako tražimo vremenski okvir za završetak pregovora s EU-om, trebamo odgovoriti i s okvirom za održavanje izbora', rekao je tada Pupovac, navodeći kako je to stav SDSS-a koji će zastupati u koaliciji, ali i u pregovorima s opozicijom.