Hrvatska HGSS U AKCIJI

Spašeni planinari u Gorskom kotaru i na Velebitu

  • Autor: Hina
  • 2.3.2009 9:52:15
  • 2.3.2009 9:49:00

Državni centar 112 izvijestio je jutros o dvije akcije spašavanja koje su jučer na Velebitu te u Gorskom kotaru izveli pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS)

Naime oko 14,40 sati Županijski centar 112 Zadar primio je zahtjev od HGSS-a za angažiranje helikoptera zbog prijevoza ozlijeđenog planinara koji se nalazi na Velebitu, na lokaciji Struge.

Poziv je proslijeđen u Zapovjedno operativno središte Glavnog stožera OS RH, te je helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) spasilački tim HGSS-a preuzeo lakše ozlijeđenog planinara. Oko 18,20 sati u zrakoplovnoj bazi Zemunik ozlijeđenog planinara predali su timu Hitne medicinske pomoći.

Pripadnici HGSS-a su također jučer popodne spasili skupinu izgubljenih planinara kod Mrkoplja u Gorskom kotaru.

Naime ŽC 112 Rijeka je oko 11 sati primio dojavu od planinara da se njihova grupa u kojoj je pet mlađih osoba izgubila na Bijelim Samarskim stijenama kod Mrkoplja. Dojava je proslijeđena u HGSS-u Delnice, a pripadnici HGSS-a su oko 16,30 pronašli zalutale osobe. Akcija je završila u 19,30 sati, kada su svi neozlijeđeno stigli u planinarski dom u Tuku kod Mrkoplja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još