Hrvatska JOSIPOVIĆ TRAŽI IZLAZ IZ KRIZE

Predsjednik pozvao čelnike stranaka na konzultacije!

  • Autor: H. Puljiz
  • 8.3.2011 13:06:50
  • 7.3.2011 23:14:54

Zbog sve teže situacije u zemlji, predsjednik Ivo Josipović pozvao je čelnike parlamentarnih stranka na pojedinačne konzultacije. Sastanci su dogovarani za četvrtak, petak i subotu budući da je šef države od utorka u dvodnevnom službenom posjetu Češkoj

Kako doznajemo na Pantovčaku, predsjednik Ivo Josipović želi s vođama parlamentarnih stranaka otvoreno razgovarati o svim gorućim problemima s kojima se Hrvatska suočava u ovom trenutku. U opozicijskim redovima doznali smo da je predsjednik Josipović šefovima parlamentarnih stranaka pozive na konzultacije uputio jutros.

Tu su nam informaciju potvrdili i u Uredu predsjednika.

Premijerki Jadranki Kosor očito se nije svidjela predsjednikova inicijativa, pa je, kad je za nju doznala, čelnike oporbenih stranaka hitro pozvala u Banske dvore na sastanak koji je odredila za četvrtak. Informacija o tom Kosoričinom potezu puštena je u ponedjeljak kasno navečer, tek u 'Dnevniku 3' HTV-a.

U Uredu predsjednika nisu željeli komentirati činjenicu da je premijerka Kosor pokušala preduhitriti predsjednika. Čini se ipak da je Kosor htjela iskoristiti činjenicu da je Josipović javnost o svojoj inicijativi htio obavijestiti tek kad sve bude dogovoreno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još