Hrvatska HDZ I SDSS U OPORBI

Vlast u Vukovaru formirali SDP i Starčevićev HSP

  • Autor: tportal.hr
  • 7.3.2011 14:43:06
  • 7.3.2011 13:57:33

Većinu u Gradskom vijeću Vukovara imat će SDP i njihov novi partner – HSP dr. Ante Starčević, odlučeno je na konstituirajućoj sjednici novog saziva vukovarskog Vijeća u ponedjeljak

Za predsjednika Vijeća izabran je Tomislav Džanak iz Starčevićevog HSP-a, pa su njegovim imenovanjem te suradnjom stranke iz koje dolazi i SDP-ovaca gradonačelnika Željka Sabe, HDZ i SDSS nakon skoro 14 godina na vlasti poslani u opoziciju.

Uz SDP-ovih 13 vijećnika pristao je trojac iz HSP-a dr. Ante Starčević, dok je u oporbi devetero HDZ-ovaca te pet vijećnika iz SDSS-a. Uz Džanka, u predsjedništvu Vijeća sjedit će i dva potpredsjednika – SDP-ovci Goran Bošnjak i Mile Ivković.

Iako su dugo kalkuliralo komu će se prikloniti SDSS i HSP dr. Ante Starčević, dvije stranke koje su osvojile manje mandata, ali su njihove ruke bile nužne za formiranje vlasti, jedni su ostali u oporbi, a drugi došli na vlast.

'Od vrha stranke tražili smo slobodu u opredjeljenju kome se prikloniti, pa smo se odlučili za suradnju sa SDP-om', kratko je pojasnio predsjednik Vijeća, Tomislav Džanak.

Slično su odobrenje, jer se radi o strankama s različitim ideološkim određenjem, dobili iz vrha stranke i SDP-ovci, no riječ 'koalicija' nitko nije želio ni spomenuti.
HDZ je u Vukovaru na lokalnim izborima u svibnju 2009. godine već izgubio gradonačelničku poziciju, a na izborima održanim prije točno mjesec dana, sad je konačno jasno, izgubili su i većinu u Gradskom vijeću.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još