IPAK NE ŠUTE

Što strani mediji kažu o hrvatskim prosvjedima?

07.03.2011 u 11:51

Bionic
Reading

Iako je HRT u svojom središnjem Dnevniku prije nekoliko dana kroz usta svog briselskog dopisnika ustvrdio da prosvjedi u Hrvatskoj ne pobuđuju interes stranih medija, nakon dva zadnja prosvjeda, na kojima se okupilo između šest i 10 tisuća ljudi, bunt protiv vlade Jadranke Kosor ipak je zainteresirao i neke jače svjetske medijske kuće

Tako je Euronews izvijestio o prosvjedima u Hrvatskoj i u videoprilogu emitiranom na televiziji, a u njemu se ističe da je našu zemlju u posljednje vrijeme pogodio val prosvjeda kojima se traži odlazak vlade Jadranke Kosor te hitno raspisivanje izbora.

Iako situacija u gospodarstvu nije ni blizu tako loša kao 2009, javlja Euronews, hrvatska je ekonomija u 2010. godini pala dodatnih 1,5 posto, što je velik motiv nezadovoljnim građanima za traženje odlaska Vlade, koju optužuju za korupciju i nepostojeću gospodarsku politiku.

Ugledni britanski tjednik Economist javlja da 'Zagreb potresa serija prosvjeda koji su, baš kao i u Egiptu, organizirani preko Facebooka'. Zasad je vodeća oporbena stranka, SDP, distancirana od prosvjeda, što i ne čudi s obzirom da protuvladini prosvjednici prozivaju i oporbu, piše Economist.

Agencija Associated Press također izvještava o prosvjedima protiv Vlade koji se šire diljem Hrvatske.

Prilog Euronewsa o prosvjedima u Hrvatskoj