Hrvatska U PUČIŠĆIMA NA BRAČU

Prosvjed radnika Jadrankamena; Orešar se nije pojavio

Više stotina radnika Jadrankamena u Pučišćima na Braču i mještana okupilo se danas u mjesnoj kino dvorani na prosvjednom skupu 'Istina o Jadrankamenu', čiji je većinski vlasnik Bruno Orešar.

'Na ovom skupu, koji je protekao mirno, govorili smo u stanju u 'Jadrankamenu' u zadnjih 20-tak godina te o privatizaciji tog poduzeća', izjavio je večeras za Hinu predsjednik Nezavisnog sindikata u 'Jadrankamenu' Tonči Drpić

'Na prosvjednom skupu nazočnima su se obratili i SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk te predsjednica HSP dr. Ante Starčevića, Ruža Tomašić, ali ne kao šefica stranke nego kao građanka. Nazočni su ih pozdravili burnim pljeskom', rekao je Drpić.

Po njegovim riječima na ovaj su skup bili, između ostalih, pozvani i predsjedniki Nadzornog odbora 'Jadrankamena' Bruno Orešar i predsjednik Uprave Miodrag Stančić, ali se oni nisu odazvalio pozivu. 'Željeli smo da osim nas, svoju istinuo 'Jadranklamenu' kažu i Orešar i Stančić, ali oni nisu došli na skup', istaknuo je Drpić.

Radnici 'Jadrankamena"'su od prošlog petka u jednom od nizu štrajkova zbog nezadovoljstva stanjem u tvrtki. 'Bruto plaću nismo primili 19 mjeseci nego nam se isplaćuju minimalci i neto plaće, a za sječanj ove godine dobili smo samo po 300 kuna', kazao je Drpić.

Dodao je kako su u najnoviji štrajk od prošlog petka radnici stupili i zbog toga jer traže smjenu savjetnika Uprave Josipa Bonačića koji rabi službeno vozilo. 'Prekinut ćemo štrajk onog trenutka kada se suspendira Bonačića jer on ne pridonosi boljitku tvrtke', kazao je Drpić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još