DANIJEL SRB:

'Treba zaustaviti srpski pokušaj revizije povijesti'

06.03.2011 u 15:13

Bionic
Reading

Hrvatska istražna tijela su u svojstvu osumnjičenika razgovarali s dr. Vesnom Bosanac, ratnom ravnateljicom vukovarske bolnice, na temelju optužnice srpskih istražnih tijela i to za period obrane Vukovara 1991. godine, kao što su razgovarali i s Ivanom Vekićem i Vladimirom Šeksom, istaknuo je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare Daniel Srb, predsjednik HSP-a, ocijenivši to ozbiljno osmišljenim planom Srbije da se diskreditira borba za neovisnost Hrvatske

Upozorio je kako se isti scenarij događa i u Bosni i Hercegovini, posebno poslije nedavnog uhićenja generala Jovana Divjaka, ali i na Kosovu i u Sloveniji. Daniel Srb je upozorio da je krajnje 'vrijeme da premijerka Kosor i predsjednik Josipović promijene politiku, prepoznaju što se događa i zajedno sa Slovenijom, BiH i Kosovom krenu u diplomatsku, političku i pravosudnu protuofenzivu kako bi se zaustavio srpski pokušaj revizije povijesti o onome što se događalo na ovim prostorima'.

Naglasio je kako je potrebna zajednička akcija kako bi se Srbiji „odmah stalo na kraj budući da želi imati dominantnu ulogu na ovom području“, dodavši kako je to sve skupa 'atak na suverenitet svake od spomenutih država'. Neprihvatljivim je ocijenio i što je predsjednik Josipović primio organizatore potpisivanja peticije u Srbiji protiv prijema Hrvatske u EU, dodavši kako im je time dao na značenju, što, kako je rekao nikako nije u redu.