Hrvatska HND ODGOVARA NA NAPADE

'Markovinović je poput onih koji su popisivali tko ide u crkvu'

Hrvatsko novinarsko društvo smatra nedopustivom jučerašnju raspravu saborskog zastupnika Krunoslava Markovinovića u Hrvatskom saboru, u kojoj je troje urednika i novinara Hrvatske televizije izravno prozvao zbog sudjelovanja u prosvjedima protiv Vlade

'Smiješno i nevjerojatno je to što Markovinović misli da ima pravo miješati se u privatni život novinara i prozivati ih zbog njihovog eventualnog društvenog angažmana. Osim toga, što to znači, da bi se i oni novinari javnih i drugih medija koji izvještavaju s prosvjeda morali skrivati od Markovinovića, Sunčice Glavak i sličnih, da ne bi od njih dobili po prstima u njihovim istupima u Saboru?', pita u današnjem priopćenju HND.

Navodi kako novinar može biti na prosvjednom skupu i kad izvještava i onda kada se želi osobno osvjedočiti o tome što se događa, a i onda kada aktivno sudjeluje na skupu kao prosvjednik. 'To je građansko pravo, novinar može biti i društveno pa i politički angažiran', kaže se i ocjenjuje kako je politički angažman novinara, bio popularan u HDZ-u devedesetih godina.

'Zastupnik Markovinović otišao je korak dalje od konfidenata koji su u vrijeme socijalizma popisivali tko izlazi iz crkve. Oni su bilješke predavali svom povjereniku a zastupnik Markovinović javno je oglasio svoju sramotu', navodi u priopćenju Hrvatsko novinarsko društvo, koje je potpisao predsjednik društva Zdenko Duka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još