Hrvatska JOSIPOVIĆ ODGOVORIO

'Hebrang skuplja bodove napadajući Kosor'

Nije dugo trebalo čekati da na optužbe HDZ-ovca Andrije Hebranga, koji je Josipovićevu politiku pomirenja okrivio za slučaj Purda, reagira i sam predsjednik Ivo Josipović

Predsjednik Ivo Josipović zadovoljan je time što se slučaj Purda riješio na najbolji mogući način, no i dalje je uvjeren da je za dobar rasplet zaslužna i politika pomirenja i suradnje.

'Može li itko zamisliti da bi Purda bio pušten pred pet ili deset godina!? Za tu politiku zaslužni su svi koji je vode, pa i Vlada. Zato me zaista čudi izjava gospodina Hebranga koja negira politiku pomirenja. Ta izjava predstavlja do sada najtvrđu kritiku vanjske politike koju zajedno sa mnom vodi i sukreira Vlada na čelu s premijerkom Kosor. To očito govori kako i dio vladajuće stranke u slučaju Purda vidi priliku za politiziranje i dobivanje osobnih jeftinih bodova, pa i pod cijenu da napadne vladu koju vodi njihova stranka. A da Hrvatska vodi vanjsku politiku i politiku prema susjedima koju zagovara Hebrang, Purda bi i danas bio u zatvoru čekajući nepravedno suđenje', kazao je Josipović za tportal.

Osim Vlade, s kojom sukreira vanjsku politiku, Josipović je pohvalio i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

'Najprije je donio hrabru odluku da ne preuzme progon, a onda uspješno prezentirao srbijanskom kolegi dokaze o nevinosti Purde. Sigurno, i srbijanski je tužitelj postupio profesionalno. Mislim da je vrijeme da dvije države dogovore suradnju tako da se slični događaji ne ponove, a da stvarni počinitelji zločina budu kažnjeni', zaključio je Josipović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još