DANIJEL SRB:

'Đapićevo preuzimanje HSP-a izmislili - mediji'

04.03.2011 u 12:50

Bionic
Reading

'HSP-u u posljednjih mjeseca dana raste popularnost te nema nikakvog govora o sukobu s Antom Đapićem', rekao je u petak predsjednik te stranke Danijel Srb komentirajući medijske napise kako nekadašnji vođa, danas počasni predsjednik HSP-a, želi ponovno na svoju staru poziciju

Za plasiranje takvih informacija Srb je okrivio medije, tj. Jutarnji list koji je o nepostojećem sukobu danas pisao. 'To su po sadržaju obične gluposti, ali su u namjeri puno perfidnije', rekao je Srb te dodao kako je riječ o mediju koji u godinu i pol, od kada je on na čelu HSP-a, nije nijednom pisao o njegovoj stranci, osim u jednom slučaju kaka su se izrugivali njegovom prezimenu.

Ističe kako je predsjednik jedne neparlamentarne stranke, za razliku od njega, gotovo svaki dan na stranicama Jutarnjeg. 'Očito je da raste popularnost HSP-a pa se služe podmetanjem kako bi se pokazalo da u stranci nikada ništa ne štima', zaključio je Srb tu temu.

Sačić (još) nije član HSP-a

Na konferenciji za novinare u središnjici HSP-a sudjelovao je i jedan od organizatora braniteljskog prosvjeda Žaljko Sačić, kojeg se posljednjih dana u medijima povezivalo s gotovo svim strankama i političarima, uključujući i s Đapićem.

Sačić pak kaže kako se u HSP nije učlanio nego je samo simpatizer stranke, a Srb je ustvrdio kako se s njim dobro slaže po pitanjima branitelja, Europske unije i suvereniteta Hrvatske.

Srbija zaoštrava politiku prema Hrvatskoj, ali i BiH

Sačić i Srb vjeruju da nije bilo braniteljskih prosvjeda, da Tihomir Purda ne bi bio pušten iz pritvora. 'Moramo se osloboditi pravne okupacije Srbije koja se vratila u vrijeme fašizma', istaknuo je Sačić.

Lora i Kerestinec kao Guantanamo

Lora i Kerestinec izjednačeni su s Guantanamom, a srpski se logori uopće ne spominju', rekao je Ivan Pandža, nekadašnji predsjednik zagrebačke Hvidre i član HSP-a.

Predsjednik HSP-a tvrdi kako su hrvatske vlasti napravile propust dopustivši istražnim tijelima Srbije da ispituju branitelje u Hrvatskoj. 'To je sa stajališta suverene države neprihvatljivo', kaže Srb te dodaje kako je uhićenje generala Armije BiH Bojana Divjaka dokaz kako je Srbija zaoštrila politiku ne samo prema Hrvatskoj već i BiH.

Procesuirano tri tisuće branitelja

Pritom je prozvao Vladu, DORH te Ivu Josipovića tvrdeći da su u slučaju Purda pali na ispitu te da nisu pokazali brigu za čovjeka. Sačić pak nije precizirao što će braniteljska akcija dalje poduzimati, samo istaknuo je kako borba i dalje traje jer, iako je Purda oslobođen, 350 branitelja koji su sudjelovali u obranama svih hrvatskih gradova izloženih srpskoj agresiji pravomoćno je osuđeno po zapovjednoj ili individualnoj odgovornosti, a tri tisuće pravno procesuirano.

Sačić, inače magistar prava, ponovno je istaknuo stav da hrvatski branitelji trebaju biti procesuirani na vojnom sudu, kako što je to slučaj u SAD-u.

Predsjednik pravaša zaključio je kako Hrvatska više ne smije odgađati podizanje tužbe protiv Srbije za logore te da to treba učiniti bez straha od kompliciranja bilateralnih odnosa.