Hrvatska NEMA 'JAJA NA OKO'

Otkazan protuvladin prosvjed u Vukovaru

  • Autor: tportal.hr
  • 3.3.2011 14:09:31
  • 3.3.2011 12:56:45

Nezavisni vukovarski političar Petar Macut otkazao je prosvjedni skup kojim je za subotu najavljivao izražavanje nezadovoljstva protiv Vlade i u Vukovaru te poručio da se 'prosvjed otkazuje do daljnjeg'

'Iako su gradska uprava i Policijska postaja Vukovar pokazali iznimnu razinu profesionalnosti kako bi omogućili demokratsko izražavanje nezadovoljstva na glavnom vukovarskom trgu, zbog opetovanih prijetnji tzv. fejsbukovaca da će taj mirni skup izaći iz okvira Zakona o javnom redu i miru, kao organizator povlačim poziv koji sam uputio građanima', poručio je Macut u priopćenju dostavljenom medijima.

Macut je svoj prosvjed, koji je nazvao 'Jaje na oko', najavio početkom tjedna pozivajući Vukovarce da na glavnom gradskom trgu jajima gađaju fotografije onih koje smatraju odgovornima za teško stanje u državi. Još istog dana netko je jajima gađao zgradu vukovarske gradske uprave, pa je Macut prvo odustao od akcije 'Jaje na oko', a u četvrtak i od prosvjeda.

'Budući da ne mogu osigurati uvjete za održavanje subotnjeg prosvjeda, a kako iza mene ne stoji nikakva udruga ni stranka, kao pojedinac nisam spreman preuzeti i materijalnu i kaznenu odgovornost za one koji to ne zaslužuju', zaključuje Macut.

Identitet napadača jajima na vukovarsku gradsku upravu, unatoč nadzornoj kameri na zgradi, još uvijek nije otkriven. U međuvremenu su, navodno, preko Facebooka za petak i subotu najavljene nove akcije gađanja gradske uprave jajima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još