Hrvatska OPORBA OPET TRAŽI KOSOR

'Hajdemo do završetka pregovora ruku pod ruku'

Kao što su obećali, klubovi zastupnika takozvane Kukuriku koalicije i jutros su zatražili da se premijerka Jadranka Kosor pojavi u Saboru i objasni izjave svog glasnogovornika koji je optužio oporbu da stoji iza nasilja na subotnjim prosvjedima

'Koliko je situacija ozbiljna, toliko je ponašanje Vlade neozbiljno. Predsjednica Vlade i drugi dan ignorira Sabor. Nećemo prestati govoriti dok se predsjednica Vlade, koja je pobjegla, ne pojavi u Saboru i objasni teške optužbe na račun oporbe te da najavi kada će biti izbori', poručio je u ime Kukuriku koalicije SDP-ov predsjednik Zoran Milanović.

Kazao je da ne traži da izbori budu odmah, ali da se oni moraju održati u razumnom roku. 'Nitko ne traži kapitulaciju nego razumnu najavu', rekao je Milanović, dodavši da je loptica sada na strani premijerke.

Pokušao ga je umiriti HDZ-ovac Andrija Hebrang, rekavši da je situacija u Zagrebu dobra 'jer upravo traje sastanak Europske pučke stranke, čime se pokazuje da se ostvaruje strateški cilj Hrvatske, a to je završetak pregovora'.

'Prihvaćamo da izbori budu u razumnom roku, a on je nakon završetka pregovora. Hajdemo do završetka pregovora ruku po ruku, da skratimo građanima i ovu muku', zaključio je Hebrang.

Odgovor je dobio od HNS-ovca Miljenka Dorića. 'Kažete da je situacija u Zagrebu dobra. Gospodine Hebrang, nemojte podcijeniti situaciju u Zagrebu i nemojte podcijeniti snagu praznog želuca', rekao je Dorić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još