ĐAPIĆ PREPORUČA

Treba povući zahtjev za ulazak u EU

28.02.2009 u 18:10

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske stranke prava i gradonačelnik Osijeka Anto Đapić na danas održanoj konvenciji stranke u Zagrebu pozvao je hrvatsku Vladu da razmisli o povlačenju zahtjeva za ulazak u Europsku Uniju ukoliko ‘iskompleksirana politika susjeda’ bude i dalje bojkotirala ulazak Hrvatske u EU

Šef HSP-a napomenuo je kako bi Hrvatska trebala povući svoje vojnike iz Afganistana ako do travnja ne postane članica NATO-a. 'Ako Sjedinjene Američke Države nisu sposobne riješiti ucjenu Slovenije postavlja se pitanja što će nama EU i NATO. Naši vojnici ne bi se trebali boriti na Bliskom istoku dok se Slovenci junače na Svetoj Geri i Žumberku', zaključio je Đapić u restoranu Globus.

Posebno velika nepravda je činjenica, smatra Đapić, da su danas Hrvati u svojoj zemlji kao većinska nacija degradirani čitavim nizom apsurdnih zakonskih i ustavnih akata od kojih je najbesmisleniji onaj koji nacionalnim manjinama omogućuje da sa stotinjak glasova uđu u Sabor. Đapić se osvrnuo i na trenutnu gospodarsku situaciju u zemlji, koja je, kaže, dramatična. Smatra da je izlaz u ‘protekcionističkoj politici države’.

Čanovima stranke potom su se obratili kandidati za predstojeće lokalne izbore. Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Antun Kljenak svoj govor je završio sa riječima ‘budimo spremni za dom i domovinu’ što je izvuklo od HSP-ovih izaslanika najveći pljesak i ovacije. Na kraju konvencije, usvojena je deklaracija sa političkim stavovima stranke, piše Jutarnji list.