Hrvatska KARAMARKO UGASIO POŽAR

Vatrogasci odustali od prosvjeda u četvrtak

  • Autor: V. B.
  • 2.3.2011 17:34:14
  • 2.3.2011 15:56:02

Vatrogasci u četvrtak ipak neće prosvjedovati, jer je nakon sastanka s njima ministar MUP-a Tomislav Karamarko odlučio usvojiti zahtjeve Sindikata i Udruge vatrogasaca kao osnovane te ih razmotriti u roku od sedam dana

U roku od 14 dana, nadležno bi ministarstvo, na temelju analize stanja, Vladi bi trebalo dati na usvajanje Odluke o rješenju problema.

Podsjetimo, nezadovoljni unutarnjom raspodjelom sredstava, zbog čega je 50 JVP-a dobilo oko deset posto manje sredstava, za što su optužili čelnog čovjeka DUZS-a Damira Truta i glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladena Jurina, vatrogasci su najavili pohod u središte Zagreba sa sto kamiona.

'Moramo konstatirati da smo zadovoljni pregovorima, ali istodobno i ogorčeni činjenicom da se zahtjevi vatrogasaca čuju tek kad najavimo prosvjede. Ne želimo da se najavljeni prosvjed koristi u politikanske svrhe, već tražimo trajno praćenje stanja vatrogasne službe kako bi se predvidjele posljedice brzopletih odluka odgovornih osoba', kazao je sindikalist Mladen Magdić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još