NEOBIČAN ULOV

Ribari u moru uhvatili jelena

28.02.2009 u 14:07

Bionic
Reading

Nikola i Jure Vulić su upravo podigli mreže iz Velebitskog kanala i krenuli prema Svetoj Mariji Magdaleni kada su zapazili da u blizini njihova čamca pliva jelen

Odrasli je jelen očito pobjegao s Velebita i krenuo preko kanala prema otoku Pagu. Iznenadili smo se, ali smo odlučili spasiti ga, pa ga je otac držao za rogove i ispod vrata da se ne utopi i tako smo ga, polako vozeći čamac, dovukli na obalu, priča Jure Vulić objašnjavajući da je bilo preopasno pokušati odraslog jelena dignuti u čamac.

'Ipak je to divlja životinja, bojali smo se da nas ne potopi', objašnjava Vulić. Jelen je tako 'dotegljen' do obale gdje je najprije drhteći legao u plićak, iscrpljen i prestrašen.

'Sav se tresao, što od hladnoće, a što od straha jer nije navikao na ljudsku blizinu. Ipak, moj mu je otac lagano prilazio i na kraju mu je dopustio da ga dira i miluje, nastavlja svoju neobičnu priču Jure i dodaje da su odmah pozvali ljude iz Lovačkog društva Diana pretpostavljajući da je jelen pobjegao iz njihovog lovišta.

I Jure i Nikola Vulić su lovci, pa su pozvali i veterinara, ali se nakon sat i pol vremena, koliko se odmarao u plićaku i na obali, jelen oporavio, prešao preko plaže i otrčao nazad prema Velebitu.

Po njegovoj je procjeni progonjeni jelen uspio preplivati više od 600 metara Velebitskog kanala. Vulići su uvjereni da ipak ne bi uspio preplivati dvije i pol milje do Paga i da bi se, da oni nisu naišli, napio mora i potonuo, piše Slobodna Dalmacija.