Hrvatska PRIČA BEZ KRAJA

Matušić pouzdano: Čačić se sastao sa Sačićem

Saborski zastupnik HDZ-a Frano Matušić rekao je večeras kako HDZ ima pouzdane obavijesti da su iza prosvjeda u Zagrebu i Splitu stajali SDP i Hrvatska narodna stranka (HNS).

Matušić je izjavio kako imaju pouzdane informacije da su se visoki dužnosnici SDP-a uoči splitskih prosvjeda sastali s organizatorima prosvjeda, a predsjednik HNS-a Radimir Čačić se prije prosvjeda u Zagrebu sastao sa Željkom Sačićem, jednim od organizatora prosvjeda, u ljetnikovcu u Kaštelanecu pokraj Varaždina.

Matušić je naveo da je točan i podatak koji je iznio potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang da su neki huligani u Zagrebu dobivali 250 kuna za prosvjed.

Upitan o medijskim nagađanjima o nadnevku parlamentarnih izbora Matušić je rekao kako najprije treba završiti pregovore s Europskom unijom (EU), raspisati referendum te onda organizirati parlamentarne izbore.

Podsjetio je da je izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda izjavio danas u Bruxellesu da Hrvatska treba najprije završiti pristupne pregovore s EU-om i tek onda odrediti datum parlamentarnih izbora.

"U zadnjoj smo, kritičnoj fazi pregovora i do kraja lipnja bi trebali završiti. Nakon toga će se raspisati referendum, a onda su na redu izbori koji će biti u zakonskom roku", kazao je.

Matušić je rekao kako ne želi nagađati o nadnevku izbora niti za to ima razloga.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još