Hrvatska LESAR VLADI:

'Nemojte poput Nerona zapaliti Hrvatsku'

Vlada će snositi odgovornost ako se nastavi prosvjedni kaos, ocijenio je danas predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutin Lesar, koji jedino rješenje vidi u raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora.

Protuvladine prosvjede Lesar u priopćenju ocjenjuje legalnima i legitimnima sve dok se njima ne krše zakoni, ne dovodi u pitanje živote i zdravlje građana i njihovu imovinu, ali istodobno i oštro osuđuje huliganske i razbijačke postupke nekih građana.

'Takve grupe razbijača nemaju i ne mogu imati podršku niti jedne političke opcije, kao niti jednog ozbiljnog čovjeka u ovoj državi. To nam zaista ne treba', ističe predsjednik laburista navodeći kako su neki od prosvjednika svojim postupcima i neprimjerenim nasilničkim ponašanjem pokazali da im je stalo samo do destrukcije, uništavanja i kaosa.

Upozorava i kako su svakim danom sve veće šanse da će eskalirati neorganizirano i kaotično nasilje, jer ovakva 'neodgovorna i neželjena vlada izaziva anarhiju', a rušilački pohodi, ističe, represijom se mogu rastjerati, ali ne i spriječiti.

Kao jedino rješenje Lesar poziva vladu na 'momentalnu objavu termina održavanja izvanrednih parlamentarnih izbora, jer će sva zavlačenja i odugovlačenja biti neronovski postupci i izazivanje scenarija koji nitko ne želi'.

Nemojte poput rimskog diktatora zapaliti Hrvatsku, poručuje Lesar vladi, kojoj je, kaže, istekao 'rok trajanja i koja svojim ostankom čini nemjerljivu štetu hrvatskoj državi i društvu, svim građanima, pa i onima koji su je izabrali'.

Podsjeća kako tomu u prilog govori i akcija prikupljanja potpisa građana za ostavkom vlade, koju su proveli laburisti, a vladi poručuje da će ona jedina snositi odgovornost ako se, unatoč svemu tome, nastave prosvjedi i kaos po ulicama hrvatskih gradova.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još