GRADSKI VIJEĆNICI SDP-a

Željko Kerum je u trajnom sukobu interesa

01.03.2011 u 15:21

Bionic
Reading

Gradonačelnik Željko Kerum, njegova stranka, obitelj i prijatelji konstantno su, iz dana u dan, u sukobu interesa, istaknuli su gradski vijećnici splitskog SDP-a Aida Batarelo i Ivo Baldasar, na današnjoj konferenciji za medije na Bačvicama

Ivo Baldasar je bez oklijevanja naglasio da su Željko Kerum i njegova stranka u trajnom sukobu interesa. Aida Batarelo je izjavila da je i napuštanje sjednice političko djelovanje te odbacila stav Nevenke Bečić, predsjednice Gradskog vijeća da vijećnici ne rade svoj posao.

'Gradonačelnik, obitelj i prijatelji su konstantno u koliziji interesa i to se događa svakodnevno. Posljednji primjer je natječaj za zgradu na Peristilu gdje se pojavljuje kao ponuđač arhitekt Zoran Jeremaz, vijećnik Kerumovog HGS-a', podsjetila je Batarelo.

Zgrada na Peristilu je gradski prostor i Filozofski fakultet je s bivšim gradonačelnikom Ivanom Kuretom potpisao važeći ugovor o korištenju. No, u prosincu prošle godine taj su vrijedni prostor površine 227 metar četvornih gradske vlasti ponudile na natječaju, ali bez dogovora s Filozofskim fakultetom.

Aida Batarelo tu predviđa novi problem i tužbu. 'Ističem i problem Žnjana gdje je obitelj Željka Keruma isto tako u sukobu interesa, a puno važniji životni problemi stotina kuća, stanova i obitelji koje čekaju spajanje na kanalizaciju ili pristupni put su na čekanju', dodao je Baladasar.

Osvrnuo se i na inicijativu gradonačelnika da Split dobije status 'home porta' za kruzere i naglasio da se radi o potpuno nerealnim ambicijama i projektima koji nemaju mogućnost skore realizacije. Takvi projekti se rade godinama, o tome odlučuju velike svjetske kompanije i na Mediteranu su samo dvije matične luke za kruzere, Venecija i Barcelona.

'Ni Dubrovnik nije blizu tog statusa, a pogotovo Split. Gradonačelnik je iskazao nepoznavanje struke i taj projekt, kao i drugi projekti koji su na čekanju se neće realizirati. Hotel Marjan bi se mogao otvoriti i bez zapadne obale, ali to sada nije izgledno. Agencije već bukiraju ovo ljeto i hotela Marjan nije u tom dijelu posla prisutan', rekao je na kraju vijećnik SDP-a Ivo Baldasar.