UZ POMOĆ VIDOŠEVIĆA

Kosor pokušava ukrotiti podivljale cijene

01.03.2011 u 11:44

Bionic
Reading

U Banskim dvorima traje sastanak premijerke Jadranke Kosor s predstavnicima prehrambene industrije, trgovcima, predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) te predsjednicima sindikalnih središnjica, na kojem će pokušati naći način za zaustavljanje rasta cijena hrane

Prije početka sastanka predsjednik Uprave Kraša Nadan Vidošević izjavio je da je potrebno pronaći balans između primarne proizvodnje, prehrambene industrije i trgovaca da bi se pronašlo kompromisno rješenje.

'Ako bi teret pao samo na proizvodnju, to bi nama, mislim na Kraš, značio udar od 10 posto na cijene koštanja. To je enorman skok koji ne možemo amortizirati', istaknuo je Vidošević.

Čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever rekao je da se čini da muljaju prekupci, otkupljivači i trgovci, a deblji kraj izvuku proizvođači i kupci.

Osim navedenog dvojca, na susret s premijerkom došli su, između ostalih, Ljerka Puljić iz Agrokora, predsjednik HUP-a Ivan Ergović i direktor HUP-a Davor Majetić, predstavnici Podravke i Hrvatske gospodarske komore.

Vladine boje, uz predsjednicu Vlade, brane ministri Petar Čobanković, Đuro Popijač i potpredsjednik Domagoj Milošević