Hrvatska AMERIKANCI ORGANIZIRALI

Svjetska vojna industrija dolazi u Split

Krajem ožujka Split će biti domaćin Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije ASDA, jednog od najznačajnijih sajmova vojne opreme i naoružanja, najavio je ministar obrane Davor Božinović

Organizator je američka tvrtka TNT Production, bliska američkoj administraciji i specijalizirana za organizaciju sajamskih priredbi ovakvog tipa, a Hrvatska je odabrana kako bi se njezinoj vojnoj industriji otvorio pristup regionalnom i međunarodnom tržištu. U ranijim kontaktima s Ministarstvom obrane Amerikanci su izvijestili da su 'sigurni u uspjeh ovog projekta', a oni sami snose i sve troškove organizacije i provedbe događanja.

Za sudjelovanje na trodnevnom sajmu u Spaladium areni već se prijavilo 107 izlagača, među kojima su i najveći igrači na tržištu poput Eurofightera, Air Tractora i Airbusa, a među njima je i 39 tvrtki iz sustava hrvatske vojne industrije. Očekuje se da će mnoge od njih dobiti priliku sklapanja unosnih kooperantskih poslova sa svjetskim igračima.
Ministar Božinović u Split je pozvao svoje kolege iz zemalja regije, kao i svih članica NATO-a, a najavljuje se velik broj bilateralnih sastanaka i konkretnih dogovora.

'Osim tog, direktnog učinka, vjerujemo da će ovo biti prilika i za snažno turističko predstavljanje Splita i cijele regije', kazao je ministar i objavio namjeru da splitski 'sajam oružja' pretvori u tradicionalnu manifestaciju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još