Hrvatska SUKOB S POLICIJOM

Počelo ispitivanje izgrednika iz Radićeve

Na zagrebački Županijski sud jutros je dovedena prva skupina uhićenih u nedjeljnim sukobima s policijom u središtu grada, a nakon ispitivanja istražni suci trebaju odlučiti hoće li ih pustiti da se brane sa slobode ili ih zadržati u 48-satnom pritvoru

Po riječima glasnogovornika suda Krešimira Devčića, desetak od ukupno 33 zadržana izgrednika dovedeno je na sud iz Remetinca oko 9 sati. Sljedeća skupina očekuje se oko 11, a treća oko 12 sati, kazao je Devčić.

Privedene će ispitivati istražni suci Mirko Klinžić i Mirjana Matijanec.

Izgrednici su još sinoć, nakon kriminalističke obrade u policiji, dovedeni na sud gdje su im uzeti osobni podaci, nakon čega su odvedeni u zatvor u Remetinec.

Nakon današnjeg ispitivanja istražni suci trebaju odlučiti hoće li ih pustiti na slobodu ili vratiti u zatvor na još 48 sati, a za to vrijeme Državno odvjetništvo treba odlučiti hoće li protiv njih pokrenuti istragu i tražiti jednomjesečni pritvor.

Trideset i tri uglavnom mlađih izgrednika sumnjiči se da su u nedjelju sudjelovali u napadu na policajce tijekom prosvjeda hrvatskih branitelja na središnjem zagrebačkom trgu.

Nakon što su se izdvojili s braniteljskog prosvjeda, nekoliko stotina izgrednika udruženih preko Facebooka, među kojima su bili pripadnici navijačke skupine BBB, napalo je kordon policije u Radićevoj ulici, u kojoj je policija sprečavala prilaz Markovom trgu, gdje je okupljanje građana zakonom zabranjeno.

U sukobu je ozlijeđeno 30 policajaca te 20 prosvjednika, od kojih dvojica teško.

Izgrednici su na policajce bacali kamenje, zapaljene bengalke, stolce, kante za smeće i druge predmete, zbog čega su interventni policajci upotrijebili sredstva prisile. Izgrednici su razbili izloge trgovina i prozore stanova te oštetili fasade na zgradama i policijska vozila.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još