DOMAĆA ZADAĆA

HDZ-ovci moraju premijerki poslati 220 tisuća pisama potpore

28.02.2011 u 09:35

Bionic
Reading

Vladajućima se trese tlo pod nogama, što dokazuje i najnovija inicijativa HDZ-a usmjerena prema članovima i simpatizerima te stranke. Za domaću zadaću moraju na Markov trg poslati minimalno 220 tisuća pisama potpore Jadranki Kosor kako bi odgovorili na 62 tisuće potpisa koje su građani stavili na pismo protiv Vlade Dragutina Lesara

Ofenziva HDZ-a, prema pisanju Večernjeg lista, traje dvadesetak dana, a članovi i simpatizeri dužni su u pismima hvaliti poteze Vlade te pritom isticati premijerkine zasluge. Pismo ne može bilo kako izgledati, iz središnjice HDZ-a su stoga poslani napuci čelnicima gradskih, općinskih i županijskih organizacija.

U Večernjaku tvrde da nemali broj lokalnih čelnika stranke ne odobrava ovu akciju te da je teško pronaći one koji su spremni hvaliti premijerkine poteze.

Predsjednik Hrvatskih laburista Lesar pak kaže da su oni prikupili više potpisa nego što ta stranka ima članova.'Ako HDZ skupi isto toliko, dakle 20 puta više pisama nego što ima članova, a to bi bilo četiri milijuna potpisa, onda ću samo reći: svaka im čast', kaže Lesar.

'I za Josipa Broza Tita partijski su komiteti u kritičnim situacijama prikupljali potpise podrške. To na ovim prostorima nije ništa novo', naglašava Lesar.