MINISTARSTVO TVRDI

'Bujanec laže, Hitna nije ni pozvana na skup!'

28.02.2011 u 07:39

Bionic
Reading

Ministarstvo zdravstva RH večeras je opovrgnulo navode voditelja današnjeg skupa na splitskoj Rivi da je hitna pomoć pozvana da dežura na tom skupu, koji je prekinut zbog toga što je jednom prosvjedniku pozlilo te je pao u nesvijest, nakon čega je umro u splitskoj bolnici

'Prema informacijama koje imamo iz Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, nije upućen nikakav zahtjev hitnoj pomoći da dežura na skupu na Rivi. A nakon što je primljen telefonski poziv za intervenciju hitne pomoći, kola hitne pomoći su za sedam minuta stigla na Rivu, na mjesto gdje je tražena pomoć za jednog čovjeka', izjavila je večeras za Hinu glasnogovornica Ministarstva zdravstva Zora Lažeta.

Voditelj skupa na Rivi Velimir Bujanec je, za vrijeme dok je unesrećenik ležao onesviješten, rekao da su organizatori obavijestili hitnu pomoć o današnjem skupu, ali ona nije došla dežurati. Pritom je Bujanec za to optužio ministra zdravstva Darka Milinovića.

'Ne organizira ministar dežurstvo hitne pomoći, nego to čini županijski zavod za hitnu medicinu nakon što zaprimi obavijest organizatora skupa', kazala je glasnogovornica Lažeta.