SDP UZVRAĆA PERONJI

'HDZ je doveo Brodosplit u težak položaj'

27.02.2011 u 18:15

Bionic
Reading

Splitski SDP čestitao je splitskim škveranima što se napokon skinuo embargo na sklapanje novih ugovora, te naglasio da aktualna vlast osam godina nije ništa radila da bi se ispunila obveza restrukturiranja hrvatske brodogradnje

Danas je na konferenciji za medije splitski HDZ napao SDP da je otežavao poziciju Brodosplita u pregovorima s Europskom komisijom, te hvalio premijerku Jadranku Kosor zbog, po njihovim riječima, velikog uspjeha HDZ-a u misiji spasa splitskog brodogradilišta.

Splitski SDP je reagirao i Marin Jurjević je odaslao priopćenje u kojem odbacuje optužbe Dujomira Marasovića i Krune Peronje. Čestitao je splitskim škveranima što se napokon skinuo embargo na sklapanje novih ugovora te naglasio da aktualna vlast osam godina nije ništa radila kako bi se ispunila obveza restrukturiranja hrvatske brodogradnje.

'Naravno, HDZ-u ne pada na pamet dati odgovore na pitanje zašto je Europa reagirala na način koji je za nas bio apsolutno neprihvatljiv, a koji je HDZ-ova vlada prihvatila', stoji u priopćenju koje potpisuje Jurjević.

On podsjeća da se treba prisjetiti zadnjih poteza Nadzornog odbora Jadroplova na čijem se čelu nalazio šef županijskog HDZ-a Kruno Peronja kada su donesene odluke o isplatama plaća i naknada koje su bile u suprotnosti s Vladinim stavovima.

'Dovoljno je prisjetiti se s koliko je žara g. Peronja šutio kada se opravdano sumnjalo u pljačku splitskog škvera i škverskih radnika u jednoj od najvećih hrvatskih afera. I sada g. Peronja ima obraza prigovarati meni i svima onima koji su uporno i strpljivo, izloženi pritom bezbrojnim uvredama, branili interese splitskog škvera, njegovih radnika i njegova opstanka. Bez onih koji su javno govorili o namjeri tihe likvidacije hrvatske brodogradnje - ništa se ne bi ni danas promijenilo', zaključuje na kraju Marin Jurjević.

Podsjetimo da je jučer prigodom dolaska u Brodosplit Jadranka Kosor zaobišla protokol i nije pozvala Peronju i Marasovića. Činjenica koja se ovih dana spominje tek uzgred je podatak da će splitski škver otpustiti 500 radnika, kao jednu od mjera restrukturiranja. Ne želeći dovoditi u pitanje opravdanost te odluke, možemo konstatirati da će to dodatno otežati vrlo tešku ekonomsku i socijalnu situaciju u Splitu i ovom dijelu Dalmacije.