ZAHVALNI DUJE

'Brodosplit je rješila premijerka Kosor'

27.02.2011 u 12:53

Bionic
Reading

Vodstvo splitsko-dalmatinskog županijskog odbora HDZ-a danas je izrazilo zadovoljstvo što je Europska komisija pozitivnim ocijenila program restrukturiranja Brodosplita, čime je ukinuta zabrana ugovaranja novih poslova u tome brodogradilištu

'Radosni smo što jer riješen problem Brodosplita, a za to je zaslužna hrvatska Vlada i premijerka Jadranka Kosor', izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Kruno Peronja.

'Uprava Brodosplita na čelu sa Srđanom Kovačem te sindikati u splitskom brodogradilištu također zaslužuju svaku pohvalu jer su se ponašali kako se i treba ponašati u traganju rješenja za to poduzeće', istaknuo je Peronja.

Podsjetio je i na nedavnu izjavu SDP-ova saborskog zastupnika iz Splita Marina Jurjevića koji je ustvrdio da mu je dosta demagoških fraza u vezi s brodogradilištem, dok se istodobno radi na njihovoj 'tihoj likvidaciji'.

'Takve Jurjevićeve objede su zlonamjerne i ne koriste ni Brodosplitu, ni sindikatima, ni radnicima ni Upravi poduzeća', kazao je Peronja.

A predsjednik splitskog gradskog odbora HDZ Dujomir Marasović je ocijenio kako SDP ne zastupa interese radništva nego za tu partiju glasuje 'jedan sloj građana koji je u prošlom sustavu živio privilegirano'.

Marasović je oštro kritizirao jedne splitske dnevne novine, koje su izvješćujući o rješavanju poteškoća Brodosplita na prvoj stranici istaknule sliku dalmatinske zastave, a ne hrvatske državne zastave, naglasivši kako se radi o 'autonomaštvu'.

'Ovo je zloupotreba istine, jer za rješavanje poteškoća Brodosplita zaslužna je hrvatska Vlada i premijerka Kosor i trebalo je staviti hrvatski barjak', kazao je Marasović.

Po Marasovićevom tumačenju ovakvim postupkom te su novine izdale i partizane, koji su, kako je kazao, 'utemeljili taj list, jer su oni nosili hrvatsku trobojnicu, doduše s petokrakom, a ne autonomašku zastavu'.