Hrvatska MAĐARSKI NAPORI

Orban uvjeren u završetak pregovora u lipnju

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u petak u Bruxellesu da u Europskoj uniji ima nekoliko zemalja koje prepoznaju golemu važnost ulaska Hrvatske u Europsku uniju za stabilnost u regiji i kako je uvjeren da će hrvatski pristupni pregovori biti završeni u lipnju ove godine i da neće biti neugodnih iznenađenja

'Mađarsko predsjedništvo neće štedjeti napore kako bi se hrvatski pristupni pregovori završili u lipnju', rekao je Orban mađarskim novinarima u Bruxellesu gdje se sastao s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem.

On je istaknuo da u EU ima niz zemalja 'koje prepoznaju golemu važnost ulaska Hrvatske u EU za stabilnost u regiji i da ne želi da se iz političkih razloga odgađa njezino pristupanje kada Zagreb ispuni kriterije za zatvaranje poglavlja'.

Dodao je kako 'čvrsto vjeruje da neće biti neugodnih vijesti poput onih za Bugarsku i Rumunjsku u vezi s ulaskom u schengenski prostor i da će pregovori biti završeni u lipnju'.

Mađarska je završetak pristupnih pregovora s Hrvatskom stavila među ključne prioritete svoga predsjedanja koje traje do kraja lipnja 2011.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još