GAJI POLITIČKE AMBICIJE

Pernar zbog zabrane odustao od subotnjeg prosvjeda

25.02.2011 u 16:35

Bionic
Reading

U subotu odmor nakon 22 sata provedena u pritvoru, a u ponedjeljak novi prosvjed, najavio je Ivan Pernar i potvrdio tportalu da ima političke ambicije

Nakon izlaska iz pritvora, glavni organizator Facebook-prosvjeda iz Saveza za promjene Ivan Pernar tportalu je kazao da 'zbog zabrane neće biti subotnjeg prosvjeda, ali i da je umoran te da mu treba odmor nakon 22 sata provedena u pritvoru'.

Zabrana o kojoj govori odnosi se na mjeru opreza koja mu je izrečena na zagrebačkom Prekršajnom sudu, a odnosi se na zabranu približavanja uz zabranu približavanja Markovom i Trgu bana Jelačića, a zapravo Gornjem grad i okolnim ulicama. Drzne li se oglušiti o tu zabranu, morat će platiti 10.000 kuna.

'To (zabrana) nema veze s demokracijom', poručuje Pernar, koji ipak ne misli odustati od novih prosvjeda pa kad skupi snage, 'kreće ponovno, sve dok ova Vlada i Jadranka Kosor ne odstupe, a novi prosvjed uslijedit će u ponedjeljak na zagrebačkom Cvjetnom trgu u 18 sati', najavio je Pernar.

Međutim, mnogima se čini da Pernar zapravo prikuplja bodove za političku biografiju i da mu je na pameti više briga za samopromociju nego iskrena zabrinutost nad stanjem na koje upozorava pozivajući na prosvjede.

Pernar takva razmišljanja odbacuje, ali je tportalu priznao da 'ima političke ambicije i da će izaći na izbore, možda u okviru vlastite stranke ili na nezavisnoj listi', pri čemu naglašava da 'ljudima treba pružiti priliku da izaberu nekog novog zdravog i normalnog (kakvim se sam smatra)'.