RAD BEZ PLAĆE

Radnici slatinskog Gaja obustavili proizvodnju

24.02.2011 u 20:15

Bionic
Reading

Zbog neisplaćenih plaća i doprinosa za prosinac i siječanj, tristotinjak radnika slatinskoga Gaja, poznate slavonske tvornice za proizvodnju namještaja danas je obustavilo proizvodnju te neće nastaviti sve dok im ne bude isplaćena barem plaća za prosinac

Radnici su s radom prekinuli danas prijepodne, zatim su četiri sata razgovarali s predstavnicima Uprave i sindikata o svom problemu. Kao kompromisno rješenje ponuđeno im je pola plaće tijekom sutrašnjega dana, a pola kasnije što nisu prihvatili.

'Gaj ima vrlo složenu situaciju i njegov problem nije moguće riješiti na brzinu. Direktor ih je zamolio da ipak odrade dio posla iz kojega bi mogli izvući barem polovicu plaće, međutim oni su odlučni riješiti problem do kraja te na prijedlog nisu pristali', rekao je Šimo Orešković, sindikalni povjerenik PPDIV-a.

Prema Oreškoviću situacija nije sasvim bezizlazna jer se ovih dana Gaju pronalazi strateški partner. U slučaju da se to ne dogodi, pomoć namjerava tražiti od resornog ministarstva i Vlade RH.

Slatinski Gaj tvornica je masivnoga namještaja čije se ime na području bivše Jugoslavije pa i šire izgovaralo s poštovanjem. U ratu je upropašten te se nakon toga nije oporavio. Od prije dvije i pol godine je u stečaju, a novi dug za plaće radnicima iznosi oko dva i pol milijuna kuna.