Hrvatska DOBILI POLA PLAĆE

Radnici Hotela Novi otkazali štrajk

Radnici Hotela Novi u Novom Vinodolskom otkazali su za sutra najavljeni štrajk. U razgovorima s članovima uprave, uz prisutne investitore i sindikalne predstavnike, dogovorili su, naime, isplatu zaostalih plaća

Prva polovica plaće za studeni prošle godine jučer im je uplaćena, a obećana im je i druga polovica, do 11. ožujka te prva polovica plaće za prosinac do 25. ožujka. Budući da trenutačno novca nema, radnicima je obećano da će sva sredstva, koja hotelska tvrtka zaradi u narednom razdoblju, biti usmjerena za podmirenje dugova prema njima. Radnici su stoga pristali sutra odraditi međunarodni kongres koji će se održati u Hotelima Novi.

Kriza u tom ekskluzivnom hotelskom naselju sada je otklonjena, no nagomilani problemi s Gradom mogli bi uskoro dobiti i sudski epilog. Dok se pregovaralo oko isplata radnicima, Grad Novi Vinodolski, gradska komunalna društva Ivanj i Vodovod Zrnovnica te predsjednik Gradskog vijeća kazneno su, naime, prijavili članove uprave Hotela Novi i Novi Spa & Resort zbog zlouporabe položaja i ovlasti, neizvršenja zapovijedi i zlouporabe stečaja te ih proslijedili DORH-u. Prema riječima gradonačelnika Olega Butkovića ta hotelska tvrtka im ukupno duguje 11 milijuna kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još