KĆI PREMIJERKINE PRIJATELJICE NAKON ČLANKA TPORTALA

'Povlačim kandidaturu jer ne želim naštetiti premijerki'

24.02.2011 u 15:21

Bionic
Reading

Branka Pavlić, kći Ane Lisak, najbolje prijateljice premijerke Jadranke Kosor, povukla je svoju kandidaturu za članicu Programskog vijeća HRT-a nakon što je tportal objavio članak o njezinoj kandidaturi

U e-mailu koji je Branka Pavlić poslala u redakciju tportala stoji da se, 'prijavljujući se na Javni poziv za izbor članova Programskog vijeća HRT-a, smatrala, s obzirom na obrazovanje i znanje, kompetentnom osobom koja može doprinijeti

kvalitetnom radu Programskog vijeća HRT–a'.

No, nakon što je tportal objavio informaciju o tome da je Pavlić, inače profesorica etnologije u zagrebačkoj Sportskoj gimnaziji, iznenadno našla pred ulaskom u Programsko vijeće HRT-a, dotična je odlučila povući svoju kandidaturu.

'No, ne želeći štetiti svojoj obitelji, kao ni Predsjednici Vlade Republike Hrvatske, gospođi Jadranki Kosor, povlačim svoju kandidaturu', navodi Pavlić u mailu poslanom tportalu.

'Bez obzira na okolnosti koje su dovele do ove odluke, ističem još jednom da smatram da bih, kao članica Programskog vijeća, mogla doprinijeti njegovu radu kao kvalitetna osoba i po obrazovanju i po svim drugim moralnim i ljudskim karakteristikama, koje su i prije no što sam to mogla pokazati sasvim neosnovano dovedene u pitanje', zaključuje Pavlić.

Predsjednik Transparency Internationala Hrvatska Nikola Kristić kazao je da povlačenje kandidature Branke Pavlić može značiti dvije stvari. 'Ili da je riječ o osobi moralnog integriteta koja ne želi djelovati u Programskom vijeću HRT-a s hipotekom takve vrste kao što je sumnja da je u isto ušla zahvaljujući prijateljstvu njezine mame s premijerkom Kosor. S druge strane, njezin potez može značiti da su informacije o pogodovanju bile točne, pa se odlučila povući kako bi izbjegla daljnje neugodnosti', kazao je Kristić.

Odbor za medije još nije dobio službenu obavijest da Branka Pavlić povlači kandidaturu, no njegov predsjednik Nenad Stazić pojasnio nam je kakva je daljnja procedura.

'Kada obavijest dođe, onda ja moram sazvati sjednicu Odbora za medije i obavijestiti članove da je povukla kandidaturu. Parlamentarna većina, čiji je ona kandidat, onda treba predložiti drugog kandidata umjesto nje. Iz postojećih kandidata koji su se javili neka parlamentarna većina odredi nekoga. Oni odgovaraju i zato što su je predložili', kazao je Stazić

Ovakvu proceduru nam je potvrdio i HDZ-ov Krunoslav Markovinović, dodavši da još ne znaju koga će predložiti umjesto Branke Pavlić

'Nemamo nikoga u rezervi. Gledamo imena, no još se moramo dogovoriti. Mislim da je dobro to što je odustala jer nikada ne bi mogla maknuti tu sumnju sa sebe', rekao je Markovinović, dodavši u šali da je on znao da je 'ona jedna dobra gospođa'.