Hrvatska OPTUŽBE IZ SRBIJE

Maslov na sudu tvrdi da nije kriv za ratni zločin

Na Županijskom sudu u Zagrebu ispitan je hrvatski branitelj Danko Maslov, kojeg srbijansko državno odvjetništvo sumnjiči da je s Tihomirom Purdom i Petrom Janjićem Tromblonom počinio ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika. Maslov je na sudu rekao da nije kriv

Maslov je nakon gotovo dva sata ispitivanja pred istražnim sucem Krešimirom Devčićem  prošao bez komentara pokraj novinara. Njegov odvjetnik Emir Midžić rekao je da je Maslov iznio obranu i porekao sve što mu se stavlja na teret. Zbog tajnosti postupka nije mogao govoriti o detaljima.

Istražni sudac Devčić rekao je da će zapisnik s ispitivanja poslati Ministarstvu pravosuđa koje će ga zatim proslijediti Srbiji. Nakon toga srbijansko pravosuđe treba odlučiti hoće li nastaviti kazneni progon protiv trojice optuženika i ustrajati na izručenju Tihomira Purde koji je prema međunarodnoj tjeralici uhićen u BiH.

Kada bi odluka mogla biti donesena, nije moguće nagađati, rekao je istražni sudac Devčić. Inače, danas će na Županijskom sudu u Vukovaru biti ispitan i Janjić.

Odvjetnik optuženog Tihomira Purde, Krešimir Krsnik, ranije je rekao da bi nakon saslušanja srbijansko pravosuđe trebalo odustati od daljnjeg kaznenog progona Janjića, Maslova i Purde.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još