VEKIĆ O 'PRAVOSUDNOM NEPOTIZMU'

'DORH-u je samo važno da Šeks bude lišen krivnje'

23.02.2011 u 18:21

Bionic
Reading

Na najavljenom subotnjem prosvjednom skupu u Zagrebu neće biti čelništvo Hrvatske straže, kazao je predsjednik te stranke Ivan Vekić na današnjoj konferenciji za novinare te naglasio da je 'po njegovoj ocjeni riječ o kontroliranom prosvjedu koji organiziraju HDZ i ministarstvo branitelja'

Ustvrdio je kako će se u subotu, 26. veljače, braniteljske udruge, koje će sudjelovati u prosvjedu, u 12 sati sastati u ministarstvu branitelja, 'u 13 sati će otići na prosvjed, pročitali nekoliko govora, otpjevati nekoliko pjesama i poduprijeti ovu nesposobnu vladu'.

Vekić je rekao kako je Hrvatska straža još prošli tjedan najavila organizaciju prosvjeda na Markovu trgu te da pri tome ostaju. 'Osnovali smo i stožer za obranu nacionalnih interesa koji će organizirati prosvjed, a u petak, 25. veljače, sastat ćemo se u Osijeku i dogovoriti se o daljnjim postupcima', rekao je. Prosvjed će biti najavljen 48 sati prije početka, istaknuli su Ivan Vekić i Vencel Čuljak, potpredsjednik te stranke.

Ivan Vekić, ratni ministar unutarnjih poslova, na današnjoj je konferenciji za novinare rekao kako je jučerašnje DORH-ovo priopćenje o ulozi Vladimira Šeksa ratne 1991. u istočnoj Hrvatskoj 'tipičan primjer pravosudnog nepotizma'.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku jučer je izdalo priopćenje u kojem se navodi da nema osnove za kaznenu odgovornost Vladimira Šeksa vezano za stradanje civila srpske nacionalnosti u istočnoj Hrvatskoj 1991., što je, po priopćenju DORH-a, utvrđeno razgovorima sa svjedocima te uvidima u spise.

Vekić je rekao kako 'DORH ne nalazi nikakve krivnje ni dokaze, naravno za Vladimira Šeksa', a upitavši 'što znače Vekić, Merčep i Glavaš, Purda, Marić, Tromblon', odgovorio je: 'Naravno, ništa, jer je važno da Šeks bude lišen krivnje'.

Ivan Vekić je nedavno bio na obavijesnom razgovoru u osječkom Županijskom državnom odvjetništvu o ratnim događajima u istočnoj Hrvatskoj 1991., nakon čega je izjavio da je stekao dojam kako je osumnjičen.