AKTIVIST PERNAR OPTUŽUJE POLICIJU

'Ispirali su mi mozak, nisu mi dali jesti ni piti'

23.02.2011 u 12:11

Bionic
Reading

'Osam sati su mi ispirali mozak, nisu mi dali jesti ni piti', rekao je za tportal Ivan Pernar, organizator prosvjeda kojima je cilj rušenje Vlade, koji je jučer priveden na Gornjem gradu

Pernar, koji preko Facebooka poziva građane da mu se pridruže u prosvjedima, kaže da su ga policajci tijekom saslušavanja pitali tko stoji iza njega, ali i da su mu prijetili. 'Rekli su ako opet organiziram prosvjed da će posljedice biti ozbiljnije, da me neće pustiti isti dan nego da će me držati cijelu noć', tvrdi Pernar.

No unatoč tome, mladi aktivist ne misli odustati. Vješto koristi pozornost medija koju mu je osiguralo jučerašnje uhićenje te se nada kako će se na sutrašnjem novom prosvjedu pojaviti na tisuće nezadovoljnih građana, ali i pojedini saborski zastupnici.

On se opet planira penjati preko policijskih barikada, no kaže da se nada da će premijerka reći ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku da makne barikade, jer ako to ne učini, samo će povećati gnjev ljudi, smatra Pernar.

Na pitanje zašto prosvjede nije organizirao na Trgu bana Jelačića, gdje je okupljanje dozvoljeno, s obzirom na to da je Ivo Sanader 2005. zabranio okupljanje na Markovom trgu, Pernar kaže kako je 'centar problema upravo na tom trgu, a ne na Jelačić placu. Svjestan je da je to zakonom zabranjeno, no kaže da taj zakon ne priznaje, jer 'ga je donijela osoba koja je u austrijskom zatvoru zbog kriminala'.

'Taj zakon nije pravedan. Njegov je smisao suzbijanje prava na slobodu govora i javno okupljanje, a ne zaštita državne sigurnosti', zaključio je aktivist te dodao da zbog postupanja policije neće podizati nikakve tužbe jer, tvrdi, vladajući kontroliraju pravosuđe.

Dogovora s Lesarom nema

Ivan Pernar rekao nam je kako mu se saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar nije obratio. Podsjetimo, Lesarovo pismo Vladi da podnese ostavku potpisalo je više od 60 tisuća ljudi. On je tražio od premijerke da ga primi kako bi joj pismo i potpise mogao predati.

'Do sutra u 13 sati čekamo da nam odgovori. Ako se to ne dogodi, razmatrat ćemo što napraviti.' Na naše pitanje razmišlja li o priključivanju Pernaru ili pak o samostalnim prosvjedima, Lesar je rekao kako je to 'taktička tajna'.