VRIJEĐANJE I KLEVETA

Novinar tportala tuži Željka Keruma

22.02.2011 u 15:27

Bionic
Reading

Novinar tportala Damir Petranović je odlučio tužiti gradonačelnika Splita Željka Keruma jer ga je opet javno izvrijeđao

Svoju privatnu televiziju TV Dalmacija splitski gradonačelnik Željko Kerum je iskoristio za javni nastup u kojem je neodmjereno izvrijeđao sve one koje smatra svojim protivnicima, a kritiku je uputio i na adresu splitske policije koja, po njegovom mišljenju, nije reagirala na prozivke Torcide. 'Ovako se sad stvorila situacija da ja moram tražiti politički azil. Sprema se linč, raspisan je natječaj za moju glavu. Što da napravim? Da uzmem kufere i odem ća, da me netko ne ubije?', rekao je Željko Kerum.

Za stvaranje atmosfere linča je optužio između ostalih novinara Damira Petranovića i jednog od čelnika Torcide, Stipu Lekića. 'Petranović ide po gradu s lasom, a s njim ide još jedan uličar i tučar Lekić koji traži stablo na koje će me objesiti. Šta će on pisat, on se pijan i drogiran tukao s policajcima koji su ga trebali vezati lisicama', izjavio je Kerum.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum je ponovo nakon godinu i pol dana napao suradnika tportala, novinara Damira Petranovića, i to je u biti slična retorika i javna komunikacija kojom je nedavno Zdravko Mamić napao Boruta Šipsa, sportskog novinara tportala. Petranović je ovaj put odlučio reagirati i tužit će splitskog gradonačelnika.

On je angažirao ured Jadranke i Igora Kalebića koji su najavili poduzimanje svih potrebnih pravnih mjera, privatne tužbe za klevetu, a možda i kaznene prijave. O navodnom incidentu s policijom, Petranović nas je podsjetio na slučaj iz 2004. godine kada je zbog tuluma u njegovom stanu intervenirala interventna policija, ali nikada nije bio drogiran niti se tukao s policijajcima. O tome su tada pisali i mediji.