PANIKA U HDZ-U

Miniranje prosvjeda: Đakić saziva lojalne branitelje

22.02.2011 u 18:06

Bionic
Reading

Sastanak šefova udruga proisteklih iz Domovinskog rata zakazan je za subotu ujutro, a zajednički ručak planiran je za 13 sati - točno u vrijeme kada bi na ulice i trgove trebali izaći branitelji, sindikati i seljaci. Mjesto događanja: Policijska akademija u Zagrebu

Najavljeni subotnji prosvjedi branitelja, sindikata i seljaka, a priča se da će se pojaviti i Thompson, u HDZ-u su očito izazvali paniku: saborski zastupnik te stranke Josip Đakić stoga je hitno sazvao 'radni sastanak' šefova svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Neće to biti običan sastanak: razgovarat će se o 'zajedništvu udruga', 'dostojanstvu hrvatskih branitelja' i 'deklaraciji o Domovinskom ratu', no evidentno je da će skup poslužiti kao svojevrsno prebrojavanje HDZ-u lojalnih branitelja. Miting je, naime, sazvan za subotu u deset sati ujutro, planirano je sastančenje do 13 sati, a nakon toga zajednički ručak. Dakle, točno u vrijeme kada će se ulicama i trgovima krenuti valjati prosvjednici, šefovi dijela braniteljskih udruga će se gostiti.

Da apsurd bude potpun, zaslužan je još jedan detalj: iz Đakićevog pismenog poziva, čiji faksimil posjedujemo, vidljivo je da će se okupljanje održati ni manje ni više nego u Policijskoj akademiji u Zagrebu! Kako i zašto je odabrana baš ta lokacija te je li primjereno da nevladine udruge koriste Vladine prostorije - objasnit će, valjda, predsjednik Hvidre.

Sam Josip Đakić u ponedjeljak je izjavio da je ovaj sastanak 'odavno dogovoren', no dokument s njegovim potpisom ponovno ga demantira: iz središnjice Hvidre poziv je na stotine adresa diljem Hrvatske upućen baš u ponedjeljak, 21. veljače.