Hrvatska LESAR U AKCIJI

61.621 građanin pisao Vladi da podnese ostavku

Akciju Hrvatskih laburista - Stranke rada 'Pišite Vladi - ostavka!' svojim je potpisom podržao 61.621 građanin diljem Hrvatske, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare te stranke

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar zadovoljan je brojem potpisa, iako je napomenuo da bi ih bilo i više da su akciju svojim potpisom podržali i oni koji to nisu smjeli učiniti zbog dovođenja u pitanje svoga radnog mjesta.

Akcija potpisivanja pisma kojim se traži ostavka Vlade zbog, kako se navodi, dovođenja Hrvatske do bankrota, trajala je od 1. do 19. veljače u 49 hrvatskih gradova, a sva prikupljena pisma bit će, kako je rečeno, uručena predsjednici Vlade Jadranki Kosor.

U Zagrebu je prikupljeno 20-ak tisuća potpisa, a u odnosu na broj stanovnika najveći je odaziv bio u Međimurskoj županiji, rekao je Lesar.

Danas su iz premijerkinog ureda zatražili da im odrede vrijeme kada ih mogu primiti kako bi im predali pisma građana, rekao je Lesar, dodavši da će se, ako termin ne dobiju do četvrtka u 13 sati, sami zaputiti na Markov trg u sjedište Vlade s paketima s pismima.

Željeli bismo premijerki iznijeti dva prijedloga o tome kako pomoći gospodarstvu, rekao je Lesar. Podsjećajući kako je trenutno u Hrvatskoj 36 milijardi neplaćenih računa, Lesar je predložio donošenje posebnog zakona kojim bi se omogućilo prebijanje dugova.

Drugi prijedlog odnosi se na donošenje zakona o utvrđivanju rokova plaćanja, kako bi se, nakon akcije prebijanja dugova, spriječilo da ubuduće dugovi narastu na tako velike iznose.

Akcija nema formalno-pravni značaj i bazirala se na odredbi Ustava koja građanima jamči pravo na iznošenje političkih stavova i zahtjeva svim tijelima vlasti, rekao je Lesar.

Za nas je ovaj čin jednak tome da smo na Trgu bana Jelačića ili na Markovom trgu okupili 61 tisuću prosvjednika koji traže odlazak Vlade na čelu s premijerkom Kosor, poručili su Laburisti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još