BANDIĆEVA VIZIJA

'Trnjanska cesta izgledat će kao Elizejske poljane'

22.02.2011 u 13:02

Bionic
Reading

Nakon burnog početka sjednice zagrebačke Gradske skupštine s 46 točaka, kada je dnevni red srezan na pola, najprije na zahtjev gradskih zastupnika, a potom i na zahtjev samog gradonačelnika Milana Bandića, aktualni sat prošao je mirno te bez suviše provokativnih pitanja kao što je to inače običaj

Zastupnici su se zanimali za komunalna pitanja poput gradnje precrpne stanice vodovoda u Dragonošcu i slično, a Bandić je ih je za odgovore usmjeravao na Zagrebački holding.

Od 30 milijuna kuna za male komunalne akcije lani je utrošena tek mizerija, zamjerali su zastupnici gradskoj upravi i Holdingu.

Bandić je podsjetio kako je plan malih komunalnih akcija lani bio podastrt tek početkom lipnja, a ove godine utvrđen je već krajem siječnja.

"Vjerojatno su lani čekali da odem, pa da rade što hoće, ali ja sam tu. Niti sam umro niti sam smijenjen", kazao je Bandić i ustvrdio kako će nastojati na uvođenju reda u javnu nabavu kako bi male komunalne akcije mogle ići 'kao po loju'.

Na pitanje Margarete Mađerić (HDZ) zašto se u Holdingu zapošljavaju novi ljudi, a neki stranački čelnici čak se i hvale da su neki zaposleni na vodeća mjesta zahvaljujući njima, predsjednik uprave Ivo Čović takve je tvrdnje opovrgnuo.

"Kraj takvoj politici nastupio je davno, a ne znam je li toga uopće i bilo", odgovorio je.

Josip Hren, nezavisni zastupnik s liste V. Sriće, zanimao se za vrijednost gradnje fontana i uređenje Trnjanske ceste.

"Trnjanska cesta bit će uređena i asfaltirana i izgledat će kao Elizejske poljane, a jeftina je demagoška floskula da će fontana koštati 25 milijuna kuna. To će biti ukupni trošak za gradnju pothodnika i uređenje šetnice na ljepotu ovoga grada, kao što je to i skijalište na Sljemenu, Bundek i kao što će to biti Cvjetni prolaz", rekao je Bandić.

Na pitanje kada će početi gradnja žičare na Sljemenu, Bandić je izvijestio da se oko Prostornog plana Medvednice Grad još dopisuje s Vladom, ali da su dijelom riješeni imovinsko-pravni odnosi na Dolju, a treba, kaže, riješiti pitanje financiranja pa bi, najavio je, rok za početak gradnje mogao biti 2013.

Nakon aktualnog sata, gradonačelnik Bandić održat će konferenciju za novinare.