PONOSNI NA POSTIGNUTO

Splitska Udruga vodiča obilježila svoj dan

21.02.2011 u 16:57

Bionic
Reading

Dan koji se u Hrvatskoj i u svijetu obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča, 21. veljače, svečano je obilježen i u splitskoj strukovnoj udruzi

Najstarija takva udruga na ovim prostorima, Udruga turističkih vodiča Splita (UTVS), već dvije godine cijelim nizom aktivnosti obilježava taj dan. Udruge turističkih vodiča u Hrvatskoj u svim našim turističkim gradovima na svoj dan, 21. veljače, organiziraju besplatna vođenja za građanstvo. U splitskoj udruzi su prošle godine otišli korak dalje, pa akciju provode tijekom cijelog mjeseca siječnja. Posebno su se organizirale ture vođenja za učenike osnovnih i srednjih škola i umirovljenike. Na taj način je napravljeno gotovo stotinu tura i velik broj đaka i građana se još bolje upoznao s kulturnom i povijesnom baštinom svog grada.

UTVS je već drugu godinu zaredom izdao i svoje godišnje glasilo, GUIDES.HR. Radi se o tiskovini u koloru na 32 stranice, na kojima su objavljene informacije o aktivnostima proteklih godinu dana, edukativnim akcijama, te tekstovi i informacije o drugim destinacijama u Hrvatskoj i u svijetu. Prošle godine je tako bio predstavljen susjedni Trogir, a ove godine glavna tema je bio grad Sinj i njegovi turistički potencijali. Glasilo će biti podijeljeno članovima udruge, te institucijama grada i županije, turističkim info-uredima, turističkim agencijama i hotelima. Treba napomenuti da je sav posao besplatnih vođenja za građane tijekom siječnja, kao i pisanje tekstova, fotografije, te uređivanje glasila rezultat volonterskog rada članova udruge. Pomoć u objavljivanju ovogodišnjeg izdanja je dala Turistička zajednica Splita, Grad Split i Grad Sinj.