Hrvatska NEZADOVOLJNI RIBARI

'Premijerko, Čobanković i Tonči B. zatvaraju nam obrte'

Predstavnicima riječnih ribara na današnjem je sastanku u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja predan prijedlog naputka o ribolovu na plavnom području o kojem bi se oni trebali očitovati do sutra, doznaje se iz Hrvatske obrtničke komore i Ministarstva poljoprivrede. Pred zgradom Ministarstva okupilo se dvadesetak nezadovoljnih slatkovodnih ribara s Dunava s transparentom:'Premijerko, istina je Čobanković i Tonči B. zatvaraju nam obrte',

Ribari su prosvjedovali protiv resornog ministra Petra Čobankovića i državnog tajnika za ribarstvo Tončija Božanića zbog problema s ribočuvarskim službama koje imaju zbog ribarenja na plavnim područjima, a pridružilo im se i nekoliko morskih ribara te predstavnika seljačkih udruga.

Ribari smatraju da u vrijeme visokog vodostaja imaju pravo loviti ribu izvan osnovnog korita rijeke odnosno sve do nasipa, dok im ribočuvarske službe to osporavaju.

Ribari koji su prosvjedovali pred Ministarstva poljoprivrede u Ulici grada Vukovara na auto prikolicama su dovezli nekoliko čamaca. Nakon završetka sastanka su se razišli.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još