Hrvatska MINISTAR BRANITELJA

Ivić vjeruje da Purda neće biti izručen Srbiji

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić danas je u Bjelovaru na susretu s Koordinacijom udruga proizašlih iz Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije izrazio uvjerenje da hrvatski branitelj Tihomir Purda neće biti izručen Srbiji

Branitelji zahtijevaju od hrvatske Vlade da riješi taj slučaj i nikako ne prihvaćaju da bi Purda, koji je u ekstradicijskom pritvoru u BiH, mogao biti izručen Srbiji. Oni žele da se riješi i slučaj Veljka Marića, koji je od travnja prošle godine u zatvoru u Srbiji.

Predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Bjelovara Zoran Maras najavio je sudjelovanje u mirnim prosvjedima, već sutra u Grubišnom Polju. Ovisno o razvoju događaja sljedećeg tjedna odlučivat će o daljnjim prosvjedima, rekao je.

Ministar Ivić vjeruje da Tihomir Purda neće biti izručen Srbiji. Odluka Suda BiH, koji je u petak dopustio izručenje Tihomira Purde Srbiji, nije konačno rješenje i na osnovi toga on neće biti izručen Srbiji, slučaj će rješavati prizivno vijeće, a konačnu odluku donosi ministar pravde Bosne i Hercegovine, rekao je Ivić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još