MLADEN BARIŠIĆ USKOKU

'Sadašnji HDZ-ovci znali su za crni fond!'

19.02.2011 u 12:32

Bionic
Reading

'Nije istina da sadašnji dužnosnici HDZ-a nisu znali za tzv. crne fondove. To je bila javna tajna', otkrio je USKOKU bivši šef Carinske uprave, Mladen Barišić, piše Jutarnji list

Kako piše Jutarnji list, Mladen Barišić, bivši šef Carinske uprave, otvoreno je priznao Uskokovim istražiteljima na koji je način korupcijska hobotnica u slučaju Fimi-media funkcionirala.

Prema njegovim riječima, sam je osmislio kako osigurati što više novca HDZ-u preko Fimi-medije, ne bi li na taj način i financijski pomogao Nevenki Jurak.

'Nije istina da sadašnji dužnosnici HDZ-a nisu znali za tzv. crne fondove. To je bila javna tajna', rekao je Barišić i dodao da je sve izgledalo kao savršeni plan, pa ni on ni Ivo Sanader nisu mislili da će ikad biti otkriveni, piše Jutarnji list.
Iz tog razloga se cjelokupna dokumentacija nikada nije ni skrivala.

Prema Barišićevom iskazu, sve je funkcioniralo do Sanaderove ostavke, nakon čega mu se bivši premijer prestao javljati.

Barišić je ispričao i nove pojedinosti o kupovini blindiranog BMW-a za HDZ. On tvrdi kako su novac za njegovu kupovinu donirali ogranci HDZ-a u Njemačkoj, a nakon što je afera procurila u javnost, automobili su vraćeni proizvođaču, a HDZ je dobio mnogo manje novca nego što je za novi automobil platio. Kako prenosi Nacional, Barišić ne zna točno o kojem je iznosu riječ, ali otkriva da je generalni zastupnik BMW-a za Hrvatsku, Franjo Tomić, bio taj koji je pomogao da BMW otkupi vozilo natrag, piše Jutarnji list.