KERUM PO MAMIĆEVOM RECEPTU

'U Torcidi su ekstremisti i plaćenici!'

19.02.2011 u 09:03

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum prilično nestabilno je reagirao na zahtjev Torcide da konačno počne provoditi Kodeks upravljanja Hajdukom, a pogotovo na najavu prosvjeda protiv 'rodijačkog' vladanja klubom s Poljuda. U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju navijače je proglasio 'ekstremistima, uličarima i plaćenicima'

'Ma cili grad zna da se tu ne radi o Hajduku niti o udaru svih navijača i Torcide na mene zbog Hajduka. Tu se radi o politički instruiranim pojedincima kojima je zadatak rušiti Željka Keruma s mjesta gradonačelnika', otvorio je dušu Kerum.

Torcida, koju je na početku svoga mandata proglasio 'urbanim Jugoslavenima', a nedugo nakon toga 'slugama HDZ-a', po splitskom gradonačelniku danas radi - i za jedne i za druge. Svi su se urotili protiv jadnog čovjeka. Skoro kao protiv Zdravka Mamića.
'Neće me neki ekstremisti rušiti na ulici!' zaprijetio je Kerum.

Kao da čovjek posljednjih dana uopće nije bio u Dalmaciji i nije vidio opće raspoloženje naroda – bijes zbog totalne nesposobnosti klupske uprave koju je on osobno postavio i zbog koje je Hajduk stoti rođendan dočekao u općem rasulu. A svi dobro pamte njegovu rečenicu na sjednici Gradskog vijeća prije samo godinu dana:
'Ja ću staviti svoje ljude u Hajduk i tko mi što može! Glupo je da o tome uopće raspravljamo!'

Mislio je da je zadovoljio ulicu usvajanjem Kodeksa, pa da će se situacija primiriti. A navijači su baš nekako uporni, evo već godinama traže javne natječaje, programe rada, stručne reference i poštenje, kriterije koje bi normalan vlasnik kluba u normalnoj situaciji ionako poštivao.

'Kaže da nam je dao prst jer je pristao na Kodeks, a da mi sada želimo cijelu ruku. Pa kako uopće može spominjati Kodeks kad ga se nimalo ne pridržava? Pa nije to ukras, to je temeljni dokument kluba', kazao nam je tajnik Torcide Stipe Lekić.

'Pun nam je kufer! Nesposobni moraju otići, a ne smije se ponoviti da dođu 'rodijaci', kumovi, prijatelji, mesari i keramičari. Pratit ćemo situaciju, izaći na ulice, skupljati potpise, raditi što god treba za naš klub. I ne, politika nas nimalo ne zanima: tražimo samo da digne šape s Hajduka', kaže Lekić.

S obzirom na ukopanost obiju strana, izgleda da će biti vrlo živo u Splitu idućih tjedana...