PREMIJERKA O PREDSJEDNIKU

'Josipović nikad ne govori na što točno misli'

18.02.2011 u 16:17

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas da je zadovoljan suradnjom s vladom, no smatra da može i bolje. Premijerka Jadranka Kosor pak smatra kako je njezina suradnja s predsjednikom Josipovićem bila dobra, no da ne želi dati ocjenu za prvu godinu njegovog predsjedanja

'S vladom surađujem, ukazujem na probleme koje ima u onoj materiji koja jest nadležnost vlade, ali zasigurno, predsjednik je tu da surađuje, a ne da se svađa s vladom', izjavio je među ostalim za Hrvatski radio predsjednik Josipović u prigodi obljetnice preuzimanja dužnosti predsjednika države.

Rekao je kako su se pokrenuli ozbiljni procesi borbe protiv korupcije i organiziranoga kriminala te da je država 'krenula u rješavanje nekih vrlo važnih problema koje građani imaju', posebice kad je riječ o pronalasku nestalih osoba, povratku izbjeglica i određenome socijalnom dijalogu.

Premijerka Jadranka Kosor je kazala kako je njezina suradnja s predsjednikom Josipovićem bila dobra, no da ne želi dati ocjenu za prvu godinu njegovog predsjedanja.

'Vidim danas da ima nekih špekulacija da to i nije baš tako, međutim, mi se zaista moramo truditi da poštujemo ono što je Ustav Republike Hrvatske jasno naglasio', rekla je. Na pitanje kako komentira predsjednikove kritike na o sporim vladinim reformama, kazala je da 'predsjednik nikada zapravo ne govori na što točno misli'.

O izjavi kako bi Jospipović kad bi bio premijer - ušao u ured i ukinuo sve propise koji koče investicije, uzvratila je da bi rado čula koji su to zakoni.

'Ne koče zakoni investicije, već ih koče oni koji ne provode zakone, a ti su na svim razinama. Oni koji ne provode zakone, koji se ne trude i ne rade ništa, oni koče sve, i gospodarstvo i investicije', ocijenila je premijerka.