OMAŠKOM MU SJELO 73.000 KUNA

Umažanin ipak vratio bivšoj tvrtci manji dio

18.02.2011 u 15:44

Bionic
Reading

Omaškom djelatnika računovodstva umaškog komunalnog poduzeća 6. maj na račun jednog njihovog bivšeg uposlenika prije nekoliko dana sjela je uplata od 73.000 kuna, no kako se ispostavilo, radilo se o novcu namijenjenom za plaće komunalaca

Nenamjernu grešku, koju su doduše u 6. maju odmah uočili, nije se dalo odmah i popraviti, jer tvrtka ne može skinuti svoj novac s privatnog računa, a bivši uposlenik kojem se nenadano osmijehnula sreća odbio je vratiti novostečeni novac!

Poduzeće se obratilo policiji, pa je nakon konzultacija s Općinskim državnim odvjetništvom u Buju utvrđeno da se radi o kaznenom djelu utaje, za koje oštećena tvrtka mora ići s privatnom tužbom. No u umaškom 6. maju ipak se nadaju mirnom rješenju spora, iako novopečeni vlasnik njihovog novca nije baš raspoložen za cjelokupni povrat. Tako je od 73.000 kuna omaškom uplaćenih na njegov račun dobrovoljno pristao vratiti 33.000, dok se o preostalih 40.000 kuna navodno pregovara.

Je li se bivšem uposleniku, koji je navodno od 6. maja već primio otpremninu, ovog puta ipak osmjehnula sreća pa će nekom pravnom cakom zadržati dio zabunom uplaćenog mu novca ili će pak oštećena tvrtka, ukoliko se ne uspiju drukčije dogovoriti, sudskim putem morati vratiti svoje – tek će se vidjeti.