MINISTAR DEMANTIRA AKTIVISTE

'Nisam s Clinton pričao o prodaji vodnih resursa'

18.02.2011 u 14:28

Bionic
Reading

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u petak je, vezano uz raspravu o povlačenju prijedloga Zakona o vodama, priopćilo da odbacuje insinuacije o navodnim razgovorima o prodaji hrvatskih vodnih resursa tijekom nedavnog boravka u SAD-u potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića

"Napominjemo kako na sastanku potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića s državnom tajnicom SAD-a Hillary Clinton u Washingtonu, i potom obraćanju javnosti, nije bilo ni jedne jedine riječi o prodaji Hrvatskih voda i vodnih resursa, već je predstavljen paket investicijskih projekata u javnom sektoru od interesa za Republiku Hrvatsku", stoji u priopćenju.

Ti se projekti, dodaje MVPEI, odnose na moguća ulaganja u područjima energetike, turizma, prometne infrastrukture i vodnog gospodarstva. Cjeloviti katalog investicijskih projekata, ukupno vrijednih 13,8 milijardi eura hrvatska je vlada usvojila na sjednici 23. rujna 2010. godine.

U pogledu vodnog gospodarstva, ističe ministarstvo, isključivo je riječ o projektima izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području RH, projektima izgradnje malih uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za 200 aglomeracija na području RH i projektu izgradnje višenamjenskog kanala Dunav-Sava te projektima navodnjavanja.