PRISAVLJELEAKS

HRT istražuje tko je dojavio da su bili kod Todorića

18.02.2011 u 14:13

Bionic
Reading

Preuzima li Agrokor slovenski Mercator i je li posjet delegacije HTV-a, u kojoj su osim v. d. ravnatelja Mislava Stipića, urednice gospodarstva Anje Konosić i još nekolicine novinara, Anti Todoriću bio priprema terena za stjecanje većinskog u najvećem trgovačkom lancu u Deželi tema je kojom se pozabavio današnjem izdanju slovenski Dnevnik

Dnevnik napominje da, izuzev HTV-ovaca, novinari drugih kuća na sastanak nisu bili pozvani te da se u Sloveniji spekulira da je taj sastanak bio priprema terena za širenje na slovensko tržište.

Odlazak HTV-ovaca u goste kod sina Ivice Todorića osudilo je Hrvatsko novinarsko društvo jer je sastanak održan u tajnosti i o njemu javnost nije bila obaviještena, a posjet je podijelio Prisavlje.

No više od toga jesu li o 'izletu' u Agrokor trebali obavijestiti javnost, Prisavlje, kako doznajemo, brine tko je novinarima Indexa dojavio informaciju koja je trebala biti tajna.

Curenje 'vojne tajne' bila je top tema kolegija na kojem se povela žustra rasprava, ali do imena krtice se nije došlo.

Umjesto dojavljivačima u vlastitim redovima, HRT bi se više trebao pozabaviti pronalaženjem istih u, recimo, velikim trgovačkim lancima jer nekad najgledanijih trideset minuta to odavno nije.